fbpx

In onze zoektocht naar een nieuwe hobby kwam ik op het idee om een eigen drankje te ontwikkelen. Met mijn passie voor koken, natuur en mijn uitgebreide kennis aangaande chemie, was dit niet eens een vreemd idee. Na weken van research bleek dat dit een hobby was die niet eenvoudig was om uit te voeren. De recepten en benodigdheden zijn dan wel gemakkelijk te vinden op het internet, voor kennis en ervaring was een opleiding tot distillateur aangewezen. Zo kwam ik al snel in het mekka van de Belgische jenevers, de stad, Hasselt waar men zelf nog artisanaal dranken bereidt. Als stad van de smaak was ik op de juiste plaats.

 Het idee om een stokerij op te starten was geboren.

Tijdlijn

2018 - Januari

aanvraag vergunningen

2018 - Novermer

geboorte zelzaatse jenever

2019 – Zelzaatse Jenever wordt erkend een streekproduct

2019 - oktober

likeuren en eaux de vie

Notekus, Cacao en Poire Caramel zien het levenslicht als likeuren. Voor de eau de vie zijn er 3 peren gekozen van de Bioboerderij uit Assenede. Doyenné , Kweepeer , Durandeau

2020-juni -Webshop

Vanaf heden is het mogelijk om jouw lievelingsdrankje te bestellen binnen België en thuis geleverd te krijgen.

verhuis stokerij 2022

Verhuis van Stokerij-Eenvoud naar de KMO zone Triphonbedrijvenpark te Zelzate

2017

Het ontstaan van het idee

2018- september

geboorte meetjeslander express premium gin

2019 - November

1ste zelzaatse jeneverfeesten

2020 - maart


stokerij maakt ontsmettingproducten

Het Covid-19 virus breekt uit. Al snel zijn er tekorten aan ontsmettingsproducten voor handen en oppervlakten. Snel schakelen wij de productie om in samenwerking met FOD Volksgezondheid en gemeente Zelzate. Leveringen voor het algemeen welzijn zijn nu prioriteit nummer 1 voor onze stokerij.

Door de geschiedenis heen bleek dat er in België enorm veel (landbouw-) stokerijen waren die tijdens de industrialisatie verdwenen. Door de aanmaak van goedkope alcohol, waar men smaakstoffen aan toevoegde, koos de consument voor deze versie waardoor onze Belgische trots verdween.  Tot op de dag van vandaag blijven er ongeveer in België nog een 20-tal stokerijen over die artisanale producten op de markt brengen. Onze stokerij wil zich daarbij aansluiten en teruggaan naar de oorsprong van deze ambacht: namelijk het zelf kweken van de grondstoffen, de vergisting, het stoken en het bottelen ervan en dit allemaal ambachtelijk.

Landbouwgrond werd snel gevonden om daar de eerste grondstoffen op aan te planten. Deze grondstoffen zullen op een biologische wijze geteeld worden. Grondstoffen die niet zelf gekweekt kunnen worden (omwille van het klimaat) zullen aangekocht worden bij kleinschalige ecologische landbouwers.

Het hoofddoel blijft het samenwerken met lokale landbouwbedrijven die ook zeer kwaliteitsvolle producten hebben.

“Eenvoud uit de natuur” is ons motto!

 

Dit gezegd zijnde gaan we voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit.
Dit alles kan ik natuurlijk niet alleen, daarbij heb ik een vrouw die mij onvoorwaardelijk steunt in dit toch wel groots avontuur. Ook onze families zagen dit wel zitten om samen de handen uit de mouwen te steken. Familiebanden worden zo aangehaald en niet alleen door van ’s morgens vroeg te oogsten maar ook om deze dagen, na de noeste arbeid, af te sluiten met een heerlijke maaltijd en een lekker zelfgestookt drankje.Waar kan men nog meer van dromen?
We hopen dat onze producten jullie dezelfde geneugten geven en jullie vele warme dagen bezorgen.

Waar kan men nog meer van dromen?
We hopen dat onze producten jullie dezelfde geneugten geven en jullie vele warme dagen bezorgen.

Frederik en Kaat