fbpx

Zelzaatse jenever

pure smaak

Voor de Zelzaatse Jenever wijken we af van het traditionele recept van moutwijn, de basis van elke jenever, die meestal bestaat uit 2/3 rogge en 1/3 gerst.

De creatie van de distillateur brengt een vernieuwende smaak door het  gebruik van spelt. Spelt, het oergraan, aangevuld met een subtiel vleugje rogge en gerstemout.

Dit alles 2x gestookt geeft de prachtige smaak van de granen vrij in combinatie met de lichte en zachte toets van de jeneverbes.

Om de jenever zeer smaakvol te houden wordt niet gekeken op een druppel moutwijn. Deze vind je ook  terug in de subtiele smaak van onze jenever.

38%Alc  – verkrijgbaar in 50ml – 700ml

streekproduct
O'de Flander

echte oost-vlaamse jenever

Wat is een O’de Flander jenever? De definitie is streng geregeld. Het gaat om een jenever:

  • gemaakt op het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen
  • met een minimum alcoholgehalte van 35°
  • een graanjenever: gemaakt op basis van graanalcohol

De O’de Flander heeft dus een bereidingsfase in Oost-Vlaanderen, hier krijgt hij zijn definitief karakter. Het gaat om een kwaliteitsvolle en ‘stevige’ jenever, met een alcoholgehalte van 35° of meer. De Belgische wetgeving spreekt van jenevers vanaf 30°, O’de Flander legt de lat wat hoger.

Een granen eau-de-vie ligt aan de basis van de jenever, gedistilleerd uit een beslag van bijvoorbeeld tarwe, rogge, gerst of maïs. Via herkomstcertificaten bewijzen producenten de correcte samenstelling van hun jenever.

jenever en cocktails

De zomer in met een heerlijke jenevercocktail ?

Dit kan ontdek de recepturen hieronder en verras jou gasten.

jenevercocktail

koken met jenever

Ontdek de heerlijke recepten koken met een jenever.